Битият Алекс излезе от кома

stat 17:40  |  12 юли 2017 | | / Калина Петрова /  
Огнян Игнатов: Опасност за живота все още има, тъй като една черепно-мозъчна травма минава през няколко етапа Огнян Игнатов: Опасност за живота все още има, тъй като една черепно-мозъчна травма минава през няколко етапа
Сн.: Shutterstock

Състоянието на 18-годишния младеж, пострадал при инцидента в град Бяла, област Русе, се подобрява постепенно, но опасност за живота му все още има.
Това заяви Огнян Игнатов - началник на отделение "Неврохирургия" към Университетската болница в Русе, съобщи БТА.

Инцидентът стана на 8 юли /събота/ в центъра на Бяла.

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на 18-годишния Александър А., при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки.

Той е приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Районният съд в Бяла задържа вчера за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести.

Д-р Огнян Игнатов обясни, че момчето вече не е в кома, но словесен контакт с него все още няма. То диша самостоятелно и има нормална сърдечна дейност, което е добър прогностичен белег.

"Опасност за живота все още има, тъй като една черепно-мозъчна травма минава през няколко етапа. Това са травми, които изискват дълго лечение. За късните усложнения не можем да сме сигурни, но каквото и да се появи, сме готови да отреагираме", обясни д-р Игнатов.



Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК