Търсят осиновители на военните паметници

stat 18:58  |  9 март 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
В Русенско търсят желаещи да поддържат и опазват военните паметници В Русенско търсят желаещи да поддържат и опазват военните паметници
Сн.: Bulphoto

Областната администрация на Русе търси желаещи за осиновяване на военните паметници, тъй като това е един от начините за съхранено изграденото през годините.
Малко са финансовите възможности за опазване на паметниците в страната. Това съобщават от областната администрация по повод заседание на постоянно действащата русенска междуведомствена областна комисия "Военни паметници".

Днес е одобрен проект за изграждане на нова паметна плоча на загиналите в Балканските, I-вата и II-рата световни войни в с. Беляново, община Ценово. Върху черен гранит ще са изписани имената на загиналите общо 15 души - 6 по време на Балканските войни, 7 в Първата световна и 2 през Втората световна война.

Предстои одобряване и на проект за изграждане на мемориал на загиналите във войните за освобождение и национално обединение на България в с. Новград, община Ценово.

На заседанието главният експерт в дирекция "Социални дейности" към Министерство на отбраната е приветствал начина на работа на комисията в Русе. Той припомня за готовността на Министерство на отбраната да финансира проекти, касаещи Първата световна война, тъй като 2018 година е последната, в която може да се случи това.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК