Измамници ”заработиха” 18 000 лв. за 12 дни

stat 16:28  |  12 януари 2018 | | / Редактор Таня Тодорова /  
полицейска кола волво полицейска кола волво
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

Възрастен мъж от Русе стана поредната жертва на телефонните измамници, след като даде 6300 лева на престъпниците. Това съобщиха от полицията.
Русенецът разказал пред разследващите, че получил обаждане по телефона от мъж, който се представил за "комисар Попов от полицията". Последният му обяснил, че има полицейска блокада в района, в който живее, за да бъдат хванати измамници.

Имало вероятност престъпниците да го потърсят по телефона, като той ще трябва да съдейства за залавянето им. След като приключил разговора с мнимия комисар, русенецът получил ново обаждане, но вече от измамниците, които го заплашили да изтегли пари и да им ги предаде. По указания от "комисар Попов" мъжът хвърлил 6300 лева от терасата на жилището си. Малко по-късно "полицаят" пак му се обадил и му казал, че са хванали измамниците, ще има дело, а парите ще му бъдат върнати.

Престъплението било осъществено на 9 януари, възрастният мъж разбрал за измамата същата вечер, но подал сигнал едва вчера в полицията. Човекът обяснил, че съобщава по-късно, защото преживял голям шок от случилото се и изпаднал в стресово състояние.

Това е трета телефонна измама в Русенско от началото на месеца. В предишните два случая 80-годишна жена даде на телефонните измамници 6000 лева, а 67-годишна русенка - над 6000 лева в пари и злато.

От Областната дирекция на МВР в Русе отново предупреждават гражданите по никакъв повод да не дават пари или ценности на непознати, поискани по телефона, независимо като какви се представят или за какво се обаждат.

"Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона или на ръка, без необходимите документи", посочват от полицията.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК