”Муле” на ало-измамници отива на съд в Русе

stat 12:36  |  12 януари 2018 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Мъжът е обвинен за участие в телефонна измама Мъжът е обвинен за участие в телефонна измама
Сн.: Shutterstock

Районната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишния Румен Р. от великотърновското село Присово за участие в телефонна измама.
Това съобщиха от прокуратурата. Обвинението срещу мъжа е за това, че на 6 октомври 2016 г. в Русе, в съучастие с неустановен човек, извършил телефонна измама.

Жертвата била жена. Тя дала 29 000 лева, след като била подмамена по позната схема - да съдейства на полицията при залавяне на престъпници, извършвали обири, които следели и нея.

Преди това получила обаждане от номер на румънски мобилен оператор, като й били отправени закани за физическо насилие, както и че ще бъде убита.

Обвиняемият бил вече осъждан. След като излязъл от затвора, той се препитавал чрез предлагане на строително-ремонтни услуги. За да си набави доходи, влязъл в контакт с неустановен човек, осъществяващ телефонни измами. Последният му предложил да получава пакети с пари от различни адреси на територията на страната. След като задържи за себе си възнаграждение в размер на 10 процента от стойността, останалата част да оставя на указани места.

Там Румен Р. намирал нова СИМ карта и мобилен телефон, с които поддържал контакти занапред с човек, който направлявал действията му. По описаната схема на 6 октомври 2016 г. мъжът бил изпратен с негов автомобил в Русе.

В крайдунавския град той взел парите, оставени преди това от жената, която следвала инструкциите на "полицая". Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК