Възрастен е ограбен след измама за по-висока пенсия

stat 11:32  |  14 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Измамникът обещал на пенсионера да получи еднократно сумата от 1660 лева за минал период Измамникът обещал на пенсионера да получи еднократно сумата от 1660 лева за минал период
Сн.: freeimages.com

Възрастен русенец е ограбен, след като преди това бил измамен, че ще му бъде увеличена пенсията, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.
Сигналът бил получен около 13,40 часа на 12 септември.

82-годишният русенец обяснил пред полицаите, че малко по-рано, докато седял на пейка пред блок в кв. "Възраждане", към него се приближил непознат мъж - на около 40 години, който го заговорил.

Обяснил му, че ако иска да си увеличи пенсията, трябва да внесе сумата от 400 лева, за да го включат в "списък с пенсионери за увеличение на пенсиите". Казал му още, че ще получи еднократно сумата от 1660 лева за минал период.

Възрастният мъж отишъл до дома си и взел 400 лева. След това се върнал на пейката пред блока, но не дал веднага парите. Младият мъж му казал, че отива да вземе протокола за еднократната сума. 82-годишният русенец го последвал, при което престъпникът го блъснал, издърпал със сила парите и избягал.

Потърпевшият е дал и описание на извършителя в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК