Стартират два европроекта за 41 млн. лв. в Русе

stat 16:18  |  11 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Символична първа копка на реконструкцията по ул. „Славянска“ в Русе Символична първа копка на реконструкцията по ул. „Славянска“ в Русе

В Русе започна изпълнението на два европроекта за 41 млн. лева.
Ще се реконструират бул. "Придунавски" и три пасарелки, водещи към кея, съобщиха от общината.

Реконструкцията е по проекта "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе - 2 етап", който се финансира по оперативна програма "Региони в растеж" и е на обща стойност 24 344 185,59 лева.

Днес бе поставено и начало на реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по улиците "Славянска" и "Райко Даскалов".

Те са част от проект "Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих", който се финансира по оперативната програма Региони в растеж и е на обща стойност 16 860 657,16 лева.

Подписка в защита на вития мост

Новата визия на кея в Русе включва събарянето на стария вит мост и изграждането на нова пасарелка. Това не се харесва обаче на всички русенци. Тези, които не искат да бъде съборен емблематичния за града мост, могат да изразят мнението си в подписка, която започва днес, от 18:00 ч. до Часовника (до съда), съобщи "Дунав мост" .Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК