Нанков: Дунав мост 3 трябва да е над Русе

stat 11:07  |  11 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Трафикът по Дунав мост 1 се е удвоил за година Трафикът по Дунав мост 1 се е удвоил за година
Сн.: Shutterstock

Логично е третият мост над Дунав да бъде над Русе, заяви регионалният министър Николай Нанков.
"Необходим е трети мост, който да свързва България с Румъния. Имаме насрочена среща на 3 октомври между двете правителства по тази тема", каза министър Николай Нанков в сутрешния блок на NOVA.

Той уточни, че тогава ще бъдат обсъдени детайлите на бъдещия проект, но е логично мостът да бъде над Русе, тъй като това е връзката между Европа, Санкт Петербург с Близкия Изток и с Югоизточна Европа.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви в Русе, че активно се работи за изграждането на втори мост над река Дунав край Русе. Според него с тол системата съоръжението ще може да се самофинансира изцяло. Строителството му би могло да се даде и на концесия, за да не се влагат пари от държавния бюджет.

Миналия месец представители на български и румънски институции се обединиха около становището, че "Дунав мост 3" трябва да бъде изграден над Русе.
В момента "Дунав мост 1" не може да поеме големия трафик на превозни средства, категорични са те. Ако за първите осем месеца на 2016 г. през "Дунав мост 1" на "вход" и "изход" са преминали общо 750 000-760 000 превозни средства, то за същия период на тази година те са 1 370 000.


Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК