Министър: Махаме посредниците в ”Дунарит”

stat 16:49  |  30 август 2017 | | / Георги Брандийски /  
Емил Караниколов одобри повишение на заплатите във ВМЗ Сопот с 10% Емил Караниколов одобри повишение на заплатите във ВМЗ Сопот с 10%

След придобиването на „Дунарит” ще бъдат отстранени посредниците при търговските сделки на дружеството, за да не бъде то източвано с допълнителни комисионни.
Това e заявил министърът на икономиката Емил Караниколов на днешното правителствено заседание, става ясно от стенограмата на заседанието, разпространена от правителствената информационна служба.

По думите му такива действия вече са предприети при останалите държавни предприятия.

В "Дунарит" работят около 1300 души, а за последната година компанията е реализирала 26 млн. лв. печалба.

Според Караниколов държавата ще предприеме всички действия за придобиване на „Дунарит”, тъй като не можем да допуснем дружеството да затвори или да има някакво сътресение – това означава сътресение за целия сектор на военнопромишления комплекс.

Като следствие от добрите резултати на „ВМЗ” е разпоредено увеличаването на фонд „Работна заплата” с 10 процента. Подобна стъпка ще се предвиди от следващата година и за съживеното от държавата дружество „Авионамс”, ако продължава да работи със сегашните темпове, каза министърът на икономиката.

„Нашият ангажимент като правителство е не само да се запазят работните места, а и с 10% да увеличим фонд „Работна заплата” на тези предприятия, защото всички работят много, а в същото време предприятията буквално се източват”, изтъква премиерът Бойко Борисов, застъпвайки тезата за отстраняване на посредниците.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК