US бойна техника ще бъде изложена в Русе

stat 14:15  |  14 юли 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов /  
Бойна техника от САЩ по време на учение в полигона ”Ново село” Бойна техника от САЩ по време на учение в полигона ”Ново село”
Сн.: БТА

Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на България и на САЩ, ще бъде изложена в Русе на 18 юли, съобщи МО.
Гражданите и гостите на града ще имат възможността да разгледат американски бойни машини М 1126 "Страйкър" от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирана бойна машина М1117 "Гардиън" и БТР 60ПБ - МД1 от военно формирование 32420 - Русе. Те ще бъдат изложени от 10.00 ч. до 12.00 ч. на 18 юли, вторник, в кв. "Дружба 3", на зелената площ югозападно от кръстовището между бул. "Христо Ботев" и бул. "Васил Левски".

Посетителите ще могат да се запознаят и със задачите, които се изпълняват с участието на представената военна техника.

По-рано на 18 юли колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще преминат през българо-румънската граница от ГКПП "Дунав мост 1". Колоните, в състав до 850 души и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижат през територията на България в периода 18-23 юли за участие в съвместните тренировки на Учебен полигон "Ново село" и в Базата за предно разполагане - Безмер в рамките на многонационалното учение "Saber Guardian 2017".

За осигуряване на сигурността по време на движението военнослужещите и техниката ще бъдат ескортирани от представители на Служба "Военна полиция".

Втори кавалерийски полк, известен още като "Втори драгунски полк" или "Драгуните", е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ с основно въоръжение бойни машини тип "Страйкър". Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа е дислоцирано в "Роуз Баракс", Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК