Зам.-кметът поздрави зрелостниците от ПМГ ”Баба Тонка”

stat 17:56  |  16 юни 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов /  
Заместник-кметът Наталия Кръстева поздрави зрелостниците Заместник-кметът Наталия Кръстева поздрави зрелостниците

В Пленарна зала на Община Русе се състоя церемония по официално връчване на дипломите и награждаване на зрелостниците от ПМГ „Баба Тонка“.
На събитието присъстваха заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на ПМГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев, деканът на Факултет „Природни науки и образование“ в РУ „Ангел Кънчев“ доц. д-р Десислава Атанасова, учители, ученици и гости, съобщи на сайта си кметството.

Първото дипломиране на ученици от гимназията, наследник на Девическото училище в Русе, се случва през далечната 1895-а година. На днешния ден, 122 години по-късно, броят на успешно завършилите достига 12 580. По думите на г-н Кунчев, и през 2017 г. випускът бележи изключително високи резултати от положените държавни зрелостни изпити, заемайки челните места сред гимназиите в Русе. Той обяви и името на първенеца на випуска – Пресиана Маринова от 12А клас.

Още 14 ученици – първенци на випуска, получиха отличия за най-високи резултати в учебната и извънкласната дейност.

Г-жа Кръстева приветства присъстващите: „За мен е чест и привилегия да поздравя тези млади хора, намиращи се на прага да сбъднат своите мечти. Скъпи зрелостници, пожелавам Ви да останете в нашия прекрасен град, който има визията да се утвърди като град на знанието и иновациите до 2025 г. Бъдете здрави и устремени!“. Тя връчи поздравителен адрес на г-н Кунчев от името на кмета Пламен Стоилов. 

Кръстева награди с плакет за висок принос в учебната дейност преподавателя по философия и бивш възпитаник на гимназията Магдалена Желязкова, като я поздрави за всеотдайността и провокиращия мисленето и активността на децата метод на преподаване. И през тази година, връчването на дипломите се проведе на фона на презентации, в които бяха представени успехите на младежите, както и запечатани спомени в снимки от дните им в училище.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК