Русенски университет ще обучава бакалаври и магистри

stat 17:42  |  16 юни 2017 | | / Редактор Георги Брандийски /  
Приемните изпити ще се проведат на 1 и 2 юли Приемните изпити ще се проведат на 1 и 2 юли

През следващата учебна година Русенският университет ще обучава студенти в 50 бакалавърски специалности, над 100 магистърски и 50 докторски програми.
Това обявиха днес на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин от ръководството на висшето училище. В пресконференцията участваха зам.-ректорът по учебната работа - проф. Пламен Кангалов, зам.-ректорът по научноизследователската дейност - проф. Диана Антонова, директорът на дирекция "Чуждестранни студенти" - проф. Красимир Мартев, административният директор на Филиал Видин - Момчил Станков, заместник областният управител Елка Георгиева.

Пет са специалностите, в които ще учат студентите в образователно-квалификационна степен "бакалавър" от филиала във Видин - компютърни науки, земеделска техника и технологии, електроника, технология и управление на транспорта, индустриален мениджмънт.

Обучение ще има и в дистанционната форма на "Бизнес мениджмънт". Кандидатите, които искат да продължат образованието си трябва да подадат документи до 28 юни, като освен на място, формулярите могат да бъдат попълнени и подадени онлайн чрез платформата https://online.uni-ruse.bg.

Приемните изпити ще се проведат на 1 и 2 юли, като кандидатите, дипломирали се след 2008 година, могат да използват оценката си от държавен зрелостен изпит, като тя се признава за оценка от съответстващ конкурсен изпит. Ако кандидатът се яви и на конкурсен изпит, при образуването на състезателния му бал се зачита по-високата оценка. Класирането на приетите ще бъде обявено на 4 юли, като те могат да се запишат до 16 часа на 8 юли. Ако са останали свободни места, те ще бъдат обявени на 10 юли.

Проф. Кангалов представи и възможностите, които имат студентите във Филиала във Видин за стипендии, евростипендии, стажове и обучение за два семестъра в чуждестранни университети. Русенският университет е партньор на Министерството на образованието и науката по проект "Студентски практики" и има сключени общо 102 договора за сътрудничество с обучаващи организации за провеждане на практически обучения.


Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК