НАП-Русе продава близо 4000 сребърни бижута

stat 09:33  |  18 май 2017 | | / Редактор Надежда Христова /  
Печатът, който се поставя върху златните изделия, изобразява стилизирана роза Печатът, който се поставя върху златните изделия, изобразява стилизирана роза
Сн.: Агенция "Митници"

Общо 3629 сребърни изделия са били маркирани за продажба в лабораторията на НАП в Русе от началото на годината.
Това е с близо 1000 бройки повече за същия период през 2016 година, съобщиха от офиса на приходната агенция в крайдунавския град.

През миналата година са били маркирани за продажба 10 541 сребърни изделия, което е със 127 процента повече, отколкото в предходната година.

От НАП в Русе коментират, че от заявките на търговците за маркиране на ювелирни изделия с държавен знак в офиса на НАП в Русе става ясно, че среброто продължава да бъде доминант сред ювелирните изделия.

От началото на годината към 300 са златните изделия, които са минали през лабораторията. От приходната агенция обясняват, че за да не бъдат клиентите ощетени от некоректни търговци, дизайнът и цената трябва да са в съответствие със законовите нормативи за чистота на металите и за това да се проверява още при покупката.

Печатът, който се поставя върху златните изделия, изобразява стилизирана роза, а върху сребърните - житен клас и съответната проба.

Лабораторията в офиса на НАП в Русе е сред седемте в страната, в които се проверяват и маркират с държавен знак златни и сребърни изделия за продажба.

От офиса на приходната агенция припомнят, че в търговските обекти или ателиета могат да се държат само проверени и маркирани бижута, като русенските инспектори редовно следят за товаПремиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК