Не достигат средствата за ремонт на Русенската опера

stat 16:34  |  21 април 2017 | | / Калина Петрова /  
200 000 лева отпусна Министерството на културата за ремонт на покрива на Русенска опера. 200 000 лева отпусна Министерството на културата за ремонт на покрива на Русенска опера.
Сн.: arenamedia.net

Не достигат средствата за ремонт на Русенската опера, макар че Министерство на културата отпусна 200 000 лева за ремонт на покрива.
Няколко години след реновирането на сградата, покривът протече, а от фасадата падат фризове, съобщи "Арена медиа".

Тези средства ще ни стигнат за най-спешните ремонти, коментира директорът на операта Гергана Георгиева. Гаранционният период от 5 години вече изтече и проблемите остават изцяло за сметка на институцията.

Заместник-директорът Пламен Александров вече работи по намирането на фирма, която да извърши ремонта. Това ще се случи до края на месеца чрез пряко договаряне, каза Георгиева.

Тя се надява течовете да спрат и да бъдат подменени компрометираните участъци около капандурите. По този начин течовете в залата ще спрат, защото всеки дъжд е изпитание за артистите на сцената. А има опасност и водата да стигне до електрическата инсталация.

За цялостен ремонт на покрива са необходими общо около 500 000 лева, които Гергана Георгиева се надява да бъдат осигурени.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК