Съдят турски шофьор, подхвърлил €10 на катаджии

stat 10:54  |  21 април 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Турският шофьор направил забранено изпреварване и опитал да подкупи катаджиите Турският шофьор направил забранено изпреварване и опитал да подкупи катаджиите
Сн.: Shutterstock

Окръжна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 46-годишен турски шофьор, дал подкуп на полицаи, за да не му съставят акт.
Обвиняемиият Осман Я. е за това, че на 6 април тази година, на главен път Русе-Велико Търново, в землището на с. Пиргово, дал подкуп-дар - 10 евро на двама младши автоконтрольори при КАТ-Русе, за да не му съставят акт за допуснато нарушение по ЗДвП – участниците в движението съобразяват своето поведение с пътната маркировка - престъплението по чл. 304а, пр.3, вр.чл.304, ал.1 от НК.

Полицейският автомобил патрулирал по Главен път I-5 Русе-Велико Търново, като пред него се движел влекач марка „Рено“ и прикачено към него полуремарке, управляван от обвиняемия.

В посоката, в която се движели движението се извършвало в една лента, като маркировката била единична непрекъсната линия.

Въпреки това товарния автомобил предприел маневра „изпреварване“ и започнал да изпреварва колона от няколко автомобили, при което нарушил пътната маркировка и навлязъл в насрещното движение и създал реална предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие.

Тъй като нарушението било изключително тежко полицейските служители догонили и спрели товарния автомобил.

Обвиняемият знаел за извършеното от него нарушение, решил на даде подкуп на двамата полицейски служители, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. В резултат на намисленото той сложил в документите си две банкноти от по 5 евро.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК