Машинист на влак намери труп до релсите

stat 10:45  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Вероятно починалият е бил с деменция Вероятно починалият е бил с деменция
Сн.: Shutterstock

Машинистът на влака към Русе, номер 40110, движил се по направление Горна Оряховица - Русе разпределителна, е намерил труп на възрастен мъж до релсите.
Разпространена публикация в различни медии, че човек, излязъл на релсите на 20 април сутринта, е загинал, тъй като влакът го е ударил, не отговаря на истината. Това съобщават от пресслужбата на БДЖ.

От медиите, споделили публикацията, не е потърсена информация от БДЖ за инцидент - предполагаем или реален и без никакво потвърждение като виновник е посочен локомотив на превозвача, посочват от дружеството.

При преминаване по релсите, машинистът на влака към Русе, номер 40110, движил се по направление Горна Оряховица - Русе разпределителна, забелязва край линията едър обект, но не е бил сигурен какво точно е видял.

Седем минути по-късно навлиза в гарата, която е крайна. Там машинистът се качва в личния си автомобил и се връща до мястото, където е забелязал нещо край линията.

Когато вижда, че това е човек, звъни на 112, обясняват случая от БДЖ.

Влакът не е причина за смъртта на мъжа.

Следствените органи вече са приключили огледа на локомотива, който е в депо и са установили, че по него няма никакви следи, които да сочат за сблъсък.

От Холдинг "БДЖ" ЕАД препоръчват, преди да бъдат правени публикации, които да сочат конкретен извършител, да се спазват правилата на етиката в журналистическата работа, за да се поднася коректна информация.

По-рано бе съобщено, че тялото на 77-годишния мъж е открито след железопътния прелез край кв."Долапите" в посока Русе. Най-вероятно става дума за нещастен случай.

Бе изказано предположение, че мъжът е бил блъснат от влака.

Изпратеният на място екип на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта на пешеходеца.

Установено е, че мъжът е бил от Дома за възрастни хора, който се намира в района.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК