Велошествие премина през Русе

stat 11:23  |  8 октомври 2015 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Велошествие премина през Русе Велошествие премина през Русе
Сн.: topnovini.bg

Традиционното си шествие за пропаганда на екологичния и здравословен начин на придвижване проведе русенското сдружение „Вело Русе“.
 С двуколесните си возила активисти на сдружението и „редови“ приятели на велосипеда преминаха по маршрут: ул. "Александровска", Младежки парк, ул. "Тулча" до бул. "Липник", кръговото пред областна дирекция на МВР, бул. "Скобелев".

След като преминаха по новата велоалея пред Регионалния исторически музей участниците в шествието се събраха в Лапидариума на музея, където бяха представени предстоящите проучвания на територията на област Русе по отношение на всички велосипедни туристически маршрути, както и на всички маршрути, които изпълняват чисто транспортна функция с колело.

"Целта е да бъде създадена пълна база данни за актуалното състояние на велосипедната инфраструктура, да бъдат дефинирани в детайли основните вело маршрути през област Русе, какъвто е Европейският международен маршрут Евровело 6, както и да бъдат въвлечени представители на общини, доброволци и активни хора на колело във велосипедното развитие на региона“, поясни координаторът на проекта Ростислав Кандиларов.


Премиери

Lego Ninjago: Филмът

Lego Ninjago: Филмът

Втори спин-оф на "LEGO: Филмът" (2014). 6 малки нинджи са натоварени със задачата да защитават...

Kingsman: Златният кръг

Kingsman: Златният кръг

Продължение на "Kingsman: Тайните служби" (2015 г.). Когато щаб-квартирата на британците от...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК