Велошествие премина през Русе

stat 11:23  |  8 октомври 2015 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Велошествие премина през Русе Велошествие премина през Русе
Сн.: topnovini.bg

Традиционното си шествие за пропаганда на екологичния и здравословен начин на придвижване проведе русенското сдружение „Вело Русе“.
 С двуколесните си возила активисти на сдружението и „редови“ приятели на велосипеда преминаха по маршрут: ул. "Александровска", Младежки парк, ул. "Тулча" до бул. "Липник", кръговото пред областна дирекция на МВР, бул. "Скобелев".

След като преминаха по новата велоалея пред Регионалния исторически музей участниците в шествието се събраха в Лапидариума на музея, където бяха представени предстоящите проучвания на територията на област Русе по отношение на всички велосипедни туристически маршрути, както и на всички маршрути, които изпълняват чисто транспортна функция с колело.

"Целта е да бъде създадена пълна база данни за актуалното състояние на велосипедната инфраструктура, да бъдат дефинирани в детайли основните вело маршрути през област Русе, какъвто е Европейският международен маршрут Евровело 6, както и да бъдат въвлечени представители на общини, доброволци и активни хора на колело във велосипедното развитие на региона“, поясни координаторът на проекта Ростислав Кандиларов.Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК