В Русе откриват Музей на комикса

stat 10:48  |  28 май 2014 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Изложба на комикси Изложба на комикси
Сн.: БГНЕС

Музей на комикса ще бъде официално открит на 30 май в русенската библиотека “Любен Каравелов”.
По време на събитието ще бъде представен и най-дългият комикс на тема „Русе – град на свободния дух“, с който дунавският град се бори за рекорд на Гинес, съобщи Дарик.

В направата на най-дългия комикс се включиха деца и ученици от русенски детски градини и училища, както и техните родители, журналисти и библиотечни спеациалисти, читатели на библиотеката, представители на различни институции, много русенци.

Идеята за създаване на Музей на комикса, която датира от 2001 г., е на русенеца Стоян Стоянов-Комитски и се осъществява в партньорство с библиотеката, където ще се помещава музеят.

На откриването в Русе се очакват изследователи на комиксовото изкуство от цялата страна, сред които Александър Въчков, Антон Стайков, Георги Чепилев, както и художниците от легендарното списание “Дъга”.

Специален гост на събитието ще бъде и Величка Върбанова - сценарист на култовия комикс "Великите географски открития" и съпруга на един от доайените на българския класически комикс – Венелин Върбанов - ХАРИ.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК