Отложиха делото за палатковия лагер

stat 16:42  |  28 май 2013 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Съдът отложи делото за началато на юни Съдът отложи делото за началато на юни
Сн.: БГНЕС

За началото на юни беше отложено делото, образувано срещу кметската заповед за разтуряне на палатковия лагер, който повече от месец престоя в градинката пред Съдебната палата в Русе.
Причината е, че жалбоподателят – Национално сдружение „Свобода”, представяно от Йордан Бонев, не се яви на заседанието на Административния съд, предаде RuseNews.
Нямаше и упълномощен от него адвокат. Затова съдия Ина Райчева отложи заседанието за началото на юни.

По думите й, причина за решението е, че разрешението за палатковия лагер е дадено от кмета Пламен Стоилов на Венцислав Ангелов, който също ще трябва да бъде изслушан в съда, за да бъдат „запазени правата на всички страни”.

Към момента Ангелов не е конституиран като страна в процеса, тъй като липсват доказателства, с които да се установи, че кметската заповед му е съобщена. Едва след установяването на тези факти съдът ще извърши преценка дали и той следва да участва като трета, заинтересована страна по делото и да защити собствената си позиция.

Палатковият лагер в центъра на Русе бе разпънат от гражданско движение "Баста" и Национално движение "Свобода" по време на предизборната кампания с кметско разрешение. На 20 май обаче служители на реда развалиха палатковия лагер с кметска заповед. Мотивът за събаряне на лагера бе, че има недоволство от страна на русенските граждани, че се унищожават тревните площи в градската градина, и отделно за употреба на алкохол на представители на гражданските организации в лагера.  От гражданските сдружения обжалват събаряне на лагера.Премиери

Секс академия: Мъже

Секс академия: Мъже

От режисьора на "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела" (2012 г.). Мъжете са или много отворени,...

Името на страха

Името на страха

По разказа "The Bridge to Body Island" от сборника "The President's Vampire: Strange-but-True...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК