Отложиха делото за палатковия лагер

stat 16:42  |  28 май 2013 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Съдът отложи делото за началато на юни Съдът отложи делото за началато на юни
Сн.: БГНЕС

За началото на юни беше отложено делото, образувано срещу кметската заповед за разтуряне на палатковия лагер, който повече от месец престоя в градинката пред Съдебната палата в Русе.
Причината е, че жалбоподателят – Национално сдружение „Свобода”, представяно от Йордан Бонев, не се яви на заседанието на Административния съд, предаде RuseNews.
Нямаше и упълномощен от него адвокат. Затова съдия Ина Райчева отложи заседанието за началото на юни.

По думите й, причина за решението е, че разрешението за палатковия лагер е дадено от кмета Пламен Стоилов на Венцислав Ангелов, който също ще трябва да бъде изслушан в съда, за да бъдат „запазени правата на всички страни”.

Към момента Ангелов не е конституиран като страна в процеса, тъй като липсват доказателства, с които да се установи, че кметската заповед му е съобщена. Едва след установяването на тези факти съдът ще извърши преценка дали и той следва да участва като трета, заинтересована страна по делото и да защити собствената си позиция.

Палатковият лагер в центъра на Русе бе разпънат от гражданско движение "Баста" и Национално движение "Свобода" по време на предизборната кампания с кметско разрешение. На 20 май обаче служители на реда развалиха палатковия лагер с кметска заповед. Мотивът за събаряне на лагера бе, че има недоволство от страна на русенските граждани, че се унищожават тревните площи в градската градина, и отделно за употреба на алкохол на представители на гражданските организации в лагера.  От гражданските сдружения обжалват събаряне на лагера.Премиери

Великолепната седморка

Великолепната седморка

Римейк на едноименната класика от 1960 г. на Джон Стърджис, създадена по "Седемте самураи" (1954...

Щъркели

Щъркели

Откъде ли идват бебетата? Разбира се, от фирма "Щърк марка", за която доставката на бебета е...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК